top of page

ХОТЕЛ ЈЕЛАК & ХОТЕЛ КОПАОНИК - Луковска Бања, Србија

Lukovska-Banja-09.jpg

Луковска Бања се наоѓа на југот од Србија, на источните падини на планината Копаоник. Иако се наоѓа на надморска височина од 681 метри, што ја прави највисоката бања во Србија, опкружена е со планини и висини од над 1000 метри, што овозможува блага умерена клима.
Луковска Бања е позната по изобилството на минерални води, по недопрената природа на шумите и падини на планината Копаоник, како и кристално чистиот воздух. Според бројот на извори на минерални води, различниот состав, температура и нивниот притисок (над 100 l / s), Луковска бања припаѓа во најбогатите бањи во Србија. Ако сакате тивка околина за вашите деловни состаноци или семинари, на располагање ви се повеке сали со капацитет од 100 седишта. Врз основа на анализата на Институтот за хидрогеологија, како и препораките на Балнеолошкиот институт и Медицинскиот факултет од Белград, водата се препорачува за следниве третмани:
* Воспалителен ревматизам
* Дегенеративен ревматизам
* Остеопороза
* Гихт
* После оперативна рехабилитација од фрактура на коските и хирургија на коскено-зглобен систем
* Гинеколошки заболувања

hotel jelak.png

Цените се по човек на ден во двокреветна соба. (за минимум 2 ноќевања)
Цените се во €, плаќањето е во денарска противвредност 1€ = 62 денари.

ОСНОВЕН БП на ден :
Сместување во стандардни двокреветни соби во хотел ЈЕЛАК: ТВ, мини бар, WiFi интернет, бањарки, фен;
- Полн пансион: појадок, ручек и вечера 
- Користење на Wellness центар: финска сауна,био сауна,парна бања,солена соба
- Балнеотерапија: капење во лековити води,(внатрешни џакузи базени, надворешен базен во Горна Бања , место каде извираат природни термални топли води), хидрокинезиска терапија (групни вежби во базен со лековити води).
- Медицинска контрола на лекарите: 24-часовна медицинска услуга во хотелот, отпусна листа
- Дневна употреба на фитнес сала и спортски терени (две асфалтни терени за мали спортови: ракомет, одбојка, кошарка); употреба на сала за забава: тенис на маса, билијард, пикадо, игри на табли;
- Програма со аниматор: групни вежби во фитнес сала и на отворено, прошетки;
- Такса за престој и осигурување.

КОМПЛЕТЕН БП на ден + 4 терапии на ден :
- Електротерапија (дијадијамика, ТЕНС, галванизација, ултразвук……),
- Хидромасажа во лековита вода (бисерна бања или подводна масажа),
- Примена на лековити кал (до две апликации),
- Рачна масажа – трае до 10 минути.

Терапиите ги пропишува лекар од хотелот според индикациите, а се изведуваат секој ден – за време на викендите и празниците.

ДОПЛАТИ:
- Доплата за еднокреветна соба: 13 € на ден.
- Доплата за коморт соба: 5 € по лице на ден.
- Доплата за сместување во апартман : 13 € по лице на ден,

БП – БОЛНИЧКИ ПАКЕТ

УСЛОВИ ЗА ДЕЦА
- Дeте до 5 години бесплатно,
- Дете од 5-10 години: 50% од цената за возрасен.
- Дете над 10 год , плаќа цела цена (од ценовникот)

hotel kopaonik.png

Цените се во €, плаќањето е во денарска противвредност 1€ = 62 денари.
Цените се по човек на ден во двокреветна соба. (за минимум 2 ноќевања)

ОСНОВЕН БП на ден :
Сместување во стандардни двокреветни соби во хотел КОПАОНИК:
- ТВ, мини бар, WiFi интернет, бањарки, фен;
- Полн пансион: појадок, ручек и вечера 
- Балнеотерапија: капење во лековити води,(внатрешни џакузи базени, надворешен базен во Горна Бања , место каде извираат природни термални топли води), хидрокинезиска терапија (групни вежби во базен со лековити води).
- Медицинска надзор од лекар: 24-часовна медицинска услуга во хотелот, отпусна листа
- Дневна употреба на фитнес сала и спортски терени (две асфалтни терени за мали спортови: ракомет, одбојка, кошарка); употреба на сала за забава: тенис на маса, билијард, пикадо, игри на табли;
- Програма со аниматор: групни вежби во фитнес сала и на отворено, прошетки;
- Такса за престој и осигурување.

КОМПЛЕТЕН БП на ден + 4 терапии на ден :
- Електротерапија (дијадијамика, ТЕНС, галванизација, ултразвук……),
- Хидромасажа во лековита вода (бисерна бања или подводна масажа),
- Примена на лековити кал (до две апликации),
- Рачна масажа – трае до 10 минути.

Терапиите ги пропишува лекар од хотелот според индикациите, а се изведуваат секој ден – за време на викендите и празниците.

ДОПЛАТИ:
- Доплата за еднокреветна соба: 13 € на ден.
- Доплата за комфорт соба: 5 € по лице на ден.
- Доплата за сместување во апартман : 13 € по лице на ден,

БП – БОЛНИЧКИ ПАКЕТ

https://lukovskabanja.com/
https://goo.gl/maps/fJrNtVfsxk42

СЛИКИ ХОТЕЛ ЈЕЛАК 3*:

СЛИКИ ХОТЕЛ КОПАОНИК 3*:

ДЕТАЛИ ЗА КОНТАКТ:
Адреса: Бул. Македонски Просветители бр.3

6000 Охрид

Телефон: + 389 46 265 033

Мобилен: + 389 70 232 965

Е-пошта: intravel@t.mk

  • Facebook Clean
  • Instagram Clean
bottom of page