САРАЕВО

ДЕН 1 (30.12.2021 / четврток): МАКЕДОНИЈА - БОСНА

Организиран трансфер за патниците од Охрид. Состанок на групата во Битол во 18:00 часот и заминување за Босна преку граничен премин Табановце. Попатни паузи и царински формалности.
 

ДЕН 2 (31.12.2021 / петок): ВИШЕГРАД - САРАЕВО

Пристигнување во Босна во раните утрински часови и посета на Вишеград кој се наоѓа во котлина долж течението на реката Дрина. Во градот се наоѓа мостот опишан во Андриќевата книга „Мостот на Дрина“, кај месното население познат едноставно како „на Дрини ћуприја“. Потоа заминување за Сараево. Сместување во хотел. По кратка пауза средба со локален водич и пешачка тура, панорамско разгледување на градот, веднаш до Олимпиското село и возење по патот кон Источно Сараево (интересна демаркациона линија на Федерацијата БиХ и РС) - кратка посета на овој мал град кој постојано се гради и го зголемува населението за 25.000 жители и панорамско возење низ улицата Спасовданска. Продолжување на возењето и целиот пат до Враца, и прекрасна глетка -панорама на градот од комплексот Партизански гробишта - Меморијален парк во Враца. на Бентмбаша и туристичка тура со водич до стариот дел на градот (мал Ерусалим на Балканот- како што Евреите го дадоа своето име)... јавен и привлечен- најпосетуваната фонтана Себиj. Во посета на само 300-400 метри. Православна стара црква (најстарото светилиште ), Католичка катедрала-срца Исосовo,. Гази Хусреф беговата џамија, Синагога..латинска парохија (место на убиство на австро-унгарскиот престолонаследник Франц Фердинанд и неговата сопруга Софија). Факултативна посета на Тунелот на спасот. Враќање во хотелот. Слободно време. Дочек на плоштад со богата музичка програма. Ноќевање.
 

ДЕН 3 (01.01.2022 / сабота): МОСТАР - ЈАБЛАНИЦА - КОЊИЦ

Во раните утрински часови факултативна посета на Титовиот Бункер - најчуваната тајна во Југославија, која своевремено претставува најскапа инвестиција од тој карактер во светот. Но пред тоа - ќе имате можност да ,,учествувате’’ во Битката на Неретва, односно при посета на Музејот на ранетите - во Јабланица. Музејот дава можност Битката кај Неретва да стане виртуелна реалност за секој посетител. Во виртуелна 3D игра, доживејте ја оваа битка како да сте учесник во неа. Слушајте ги наредбите на командантот и завршете ги задачите - соборете го мостот, соборете ги непријателските авиони и префрлете ги ранетите. Ако успешно ја завршите мисијата, ќе ви честитам лично - од другарот Тито. Потоа заминување за Коњиц. Најмалата касарна во Југослави со најголемата скриена тајна - Титовата Арка - нуклеарен бункер, доживување кое не смеете да го пропуштите. Потоа заминување за Мостар . Разглед на стариот дел од градот и Стариот Мост.  Враќање во Сараево во попладневните часови. Слободно време.. Ноќевање.
 

ДЕН 4 (02.01.2022 / недела): САРАЕВО - МАКЕДОНИЈА

Појадок. По појадокот одјавување од хотелот и посета на Шопинг Центар или слободно време на Баш Чаршија. Потоа заминување за Македонија околу 15,00 часот. Пристигнување во Македонија во раните утрински часови.  


 
ЦЕНА НА АРАНЖМАНОТ: 6.750,00 денари
 
 

ЦЕНАТА НА АРАНЖМАНОТ ВКЛУЧУВА:
 - Превоз на дадената релација
- Посета на Вишеград,
- Разглед на Сараево со локален водич
- Организација и водство на групата
- 2 ноќевања со доручек во хотел со 3*** или 4****
 

 ЦЕНАТА НА АРАНЖМАНОТ НЕ ВКЛУЧУВА:
- Факулативно речно крстарење по Дрина - 5 евра
- Факулатативна посета на Музејот на ранетите во Јабланица и Титовиот бункер - 30 евра
- Туристичка такса - 2 евра
 
 

НАПОМЕНИ:
 За реализација на овој аранжман, потребен е минимум од 40 патници, во спротивно, крајниот рок за известување околу евентуален отказ на аранжманот е најкасно 5 дена пред датумот на поаѓање. Организаторот на патувањето го задржува правото за измена на редоследот на поедини содржини во програмата.


- Патувањето се одвива според новите пропишани протоколи за работа со туристички групи.

- Деца до 12 години со 2 возрасни имаат 30% попуст
- За еднокреветна соба се доплаќа 1.800,00 денари
- Патниците се должни во секое време да внимаваат на својата и безбедноста на сите во групата, како и да ги почитуваат дадените насоки и препораки за однесување во автобус од страна на организаторот.
- Доколку дојде до непредвидена „виша сила“ за нереализирање на патувањето, поради новонастанати ситуации кои агенцијата не можела да ги предвиди, уплатените средства ќе бидат вратени на клиентот.
- Доколку патувањето се реализира според планираното и нема никакви пречки за негова реализација, а дојде до откажување од страна на патникот, тогаш откажувањето ќе се реализира во согласност со општите услови за патување.


За отказ на резервација важат опшите услови, односно :
- за отказ до 30 дена пред патувањето се задржува 30% од сумата.
- за отказ 29 до 15 дена пред патувањето се задржува 50% од сумата

ДЕТАЛИ ЗА КОНТАКТ:
Адреса: Бул. Македонски Просветители бр.3

6000 Охрид

Телефон: + 389 46 265 033

Мобилен: + 389 70 232 965

Е-пошта: intravel@t.mk

  • Facebook Clean
  • Instagram Clean