1234.jpg

САРАЕВО

1 ден (четврток – 05.03.2020): ОХРИД – БИТОЛА

Организиран трансфер за патниците од Охрид. Состанок на групата на паркингот пред спортската сала „Младост“ во 15:30 часот. Поаѓање за Босна и Херцеговина во 16:00 часот. Патот води преку Скопје, Ниш, Лесковац, Чачак... ноќно и денско патување, со кратки попатни паузи и царински формалности.

 

2 ден (петок – 06.03.2020): САРАЕВО

Пристигнување во Сараево во утринските часови. Разглед на градот со локален водич... Баш Чаршија, Парламентот, Себиљ, Цркавта Св. Михаил и Гаврил, синагогата, Џамијата Гази Хусрев Бег... После пладне сместување во хотел. Слободно време за одмор. Во вечерните часови слободно време за индивидуални прошетки низ Баш Чаршија или можност за организирана вечера. Ноќевање.

 

3 ден (сабота – 07.03.2020): САРАЕВО – ВРЕЛО БОСНЕ – МОСТАР

Појадок. По појадокот – факултативен целодневен излет до убавиот извор на реката Босна – Врело Босне и паркот кој го опкружува, продолжуваме со посета на  Јабланица и мостот на Битката на неретва. Околу пладне пристингување во Мостар, градот кој со својата специфичност неретко е инспирација за културните дејци од Балканот... прошетка низ старата чаршија, стариот мост... враќање во Сараево во вечерните часови. Ноќевање.

 

4 ден (недела – 08.03.2020): САРАЕВО – ВИШЕГРАД

Појадок. После појадокот одјавување од хотелот и посета на Аваз Твист Кулата. Околу пладне заминување од Сараево, со попатна пауза во Вишеград – прошетка по надалеку прочуениот мост на Дрина, ремек делото на Мехмед Паша Соколовиќ... Продолжување на патот за Македонија преку Р. Србија... ноќно и денско патување, со кратки попатни одмори.

 

5 ден (понеделник – 09.03.2020): БИТОЛА – ОХРИД

Пристигнување во Битола во раните утрински часови. Трансфер за патниците од другите градови.

 

Цена на аранжманот: 5.740,00 денари

 

Цената на аранжманот вклучува:

  • Организиран превоз на горенаведената релација

  • 2 ноќевања со појадок во хотел во Сараево

  • разглед на Сараево со стручен локален водич

  • посета на Вишеград

  • организација, водство и реализација на аранжманот

 

Цената на аранжманот не вклучува:

  • посета на Врело Босне и Мостар – 10€ по лице

  • организирана вечера – 15€ по лице (компл. мени, жива музика, без пијалоци)

  • влезница за Аваз Твист Кула

  • индивидуално патничко осигурување

 

Напомена:

 За реализација на овој аранжман, потребен е минимум од 40 патници, во спротивно, крајниот рок за известување околу евентуален отказ на аранжманот е најкасно 5 дена пред датумот на поаѓање. Организаторот на патувањето го задржува правото за измена на редоследот на поедини содржини во програмата. 

 

 Со оваа програма важат Општите услови на т.а. ИНТЕР ТРАВЕЛ и СКТМ.