BANNER.png

КРСТОВА ГОРА | ПЛОВДИВ

1 ДЕН (петок – 06.12.2019): БИТОЛА

Состанок на групата околу 23:00 часот и заминување за Софија, со попатни паузи и царински формалности. 

2 ДЕН (сабота – 07.12.2019): СОФИЈА

Пристигнување во Софија во раните утрински часови. Слободно време за прошетка околу Витоша - центарот на градот. Заминување за Пловдив сместување во хотел. Слободно време. Ноќевање.

3 ДЕН (недела – 08.12.2019): КРСТОВА ГОРА – ПЛОВДИВ 

Доручек. Заминување за Крстова Гора (факултатива)  целодневна посета и разглед: Манастирот „Крстова гора“ , едно од најкултните Христијански светилишта на Балканот за кое преданијата говорат дека овде е закопано парче од Исусовиот крст  и  месноста „Чудните мостови“, единствен прирорен феномен со природни мостови од карпи над извонредно бистра и бујна планинска река… Слободно попладне, слободна вечер.  Враќање во Пловдив. Ноќевање.

4 ДЕН (понеделник – 09.12.2019): ПЛОВДИВ – ДЕВИН – БИТОЛА 

Доручек и заминување од хотелот.Заминување со попатни посети на Триградската пештера (т.н. Ѓаволско ждрело) и Јагодинска пештера, со многу серпентини, кањони и камени и дрвени мостчиња. Околу пладне, попатна посета на живописното градче Девин. Заминување за Македонија преку Благоевград и пристигнување во вечерните часови.

ЦЕНА НА АРАНЖМАНОТ: 6.200,00 денари – за УПЛАТА до 25.11.2019 год.

Редовна цена на аранжманот: 8.000,00 денари 

 

Цената на аранжманот вклучува:

  • 2 ноќевања со доручек во хотел со 3 или 4 ѕвезди

  • Превоз на дадената релација

  • Организација и водство на группата со лиценциран водич

 

Цената на аранжманот НЕ вклучува:

  • Факултативна посета на Крстова гора (20 евра)

  • Влезници во локалитети

  • Се' она што не е наведено во програмата

  • Свечена вечера  (20 евра)