ИСТАНБУЛ

ДЕН 1 (30.12.2021 / четврток): ОХРИД – БИТОЛА – ИСТАНБУЛ

Организиран трансфер за патниците од Охрид. Состанок на групата во Битола кај Спортска Сала, во 16:15 часот. Тргнување за Истанбул во 16:30 часот. Ноќно возење.

ДЕН 2 (31.12.2021 / петок): ИСТАНБУЛ

Пристигнување во Истанбул во претпладневните часови. Доколку има можност сместување во хотелот или панорамски разглед на градот со локален водич: Римскиот аквадукт, Патријаршијата, Долма Бахче, Чамлиџе. Сместување на групата во хотелот. Посета на Капали чаршија, Хиподром, Сулејмание, Сина Џамија, Аја Софија. Ноќевање.

ДЕН 3 (01.01.2022 / сабота): ИСТАНБУЛ

Појадок. Предлагаме факултативна посета на еден од Принцевите Острови – архипелаг од 9 острови кои се наоѓаат во северозападниот дел на Мраморно море, а југоисточно од Истанбул. После тоа посета на областа Левент со факултативна посета Sapphire Seyir Terasi со 4Д проекција. Посета на Таксим. Ноќевање.
 

ДЕН 4 (02.01.2022 / недела): ИСТАНБУЛ

Појадок. Факултативно крстарење по Босфор. Потоа посета на Мисир чаршија. Програмата продолжува со посета на познатиот шопинг центар Форум, каде се наоѓа големиот Аквариум. Tргнување за Македонија во попладневните часови. Пристигнување наредниот ден во раните утрински часови.


 
ЦЕНА НА АРАНЖМАНОТ: 4.900,00 денари

 
ВО ЦЕНАТА НА АРАНЖМАНОТ Е ВКЛУЧЕНО:
 • Превоз со високотуристички автобус на наведената релација
• Сместување во хотел со 3*** на база 2 ноќевања со појадок
• Организација на аранжманот и придружник на патувањето
• Посета на Аја Софија
• Посета на Сина Џамија
• Посета на Forum, Dechatlon и Ikea
• Панорамски разглед на Истанбул
 

ВО ЦЕНАТА НА АРАНЖМАНОТ НЕ Е ВКЛУЧЕНО: 
• Крстарење со брод по Босфор 15 евра
• Посета на Sapphire Seyir Terasi со 4Д проекција 20 евра
•Посета на Принцеви Острови 20 евра

• Доплата за 1/1 соба 30 % од вредноста на аранжманот
• Задолжително КОВИД патничко – здравствено осигурување

Напомени: За реализација на аранжманот потребен е минимум од 35 патници.
• Организаторот го задржува правото за промена на редоследот на одделни програми

ДЕТАЛИ ЗА КОНТАКТ:
Адреса: Бул. Македонски Просветители бр.3

6000 Охрид

Телефон: + 389 46 265 033

Мобилен: + 389 70 232 965

Е-пошта: intravel@t.mk

  • Facebook Clean
  • Instagram Clean