top of page

ХОТЕЛ ФОНТАНА 4* - Врњачка Бања, Србија

216078248.jpg

ОПИС :

Хотел „Фонтана“ е единствениот хотел во Врњачка Бања на крстосницата на љубовта и природата. Веднаш до паркот, кој се простира цо над 60 хектари уредена површина, а од друга страна на 68 скалила до познатиот „Мост на Љубовта“ и шеталиштето. Со својата традиција на гостопримство над 55 години, тоа е најпопуларното место за многу гости, на кое многумина им веруваат. Во 2019 година, хотелот беше целосно реновиран и денес има вкупно 212 сместувачки единици, со 176 соби и 36 апартмани, чии тераси нудат уникатен поглед на Централниот парк Врњачка. Редизајнираните станови со убави имиња и топли бои овозможуваат спој на историјата и модерната доба. Апартманите се пространи и модерно опремени и овозможуваат удобност и удобност. При реновирање на хотелот, ние се погриживме за вашиот комфор, но сакаме да ви понудиме повеќе од пријатно сместување. Ние нудиме искуства што ќе ги запомните. Започнете го вашиот одмор со дневен весник и утринско кафе или коктел со свежо овошје во модерниот лоби бар или на надворешната тераса со чврчорење на птици. Лоби барот е исто така омилено место за дружење, лесен оброк или чаша вино. Хотел „Фонтана“ е категоризиран со четири starsвезди, според меѓународните стандарди, а прилагоден на желбите и потребите на семејството. Можеме да бидеме горди и на нашите вработени, кои со својата професионалност и љубезност оставаат посебен впечаток. Тајната на нашиот долгорочен успех е одличното сместување, но и совршената услуга. Изграден во 1965 година, Хотел Фонтана е првиот модерен хотел од висока класа во Врњачка Бања. Надграден, реновиран и дополнително реновиран во 1975 година, хотелот ги следеше промените во трендовите и ги задоволуваше барањата на современите туристи. По успешната приватизација во мај 2017 година, во тек е реконструкција и доградба на самиот објект. Иако блеска со нов сјај, Хотел Фонтана ги задржа старите традиционални вредности: квалитетна услуга, долга традиција и фантастична локација.

 

ЦЕНОВНИК:

fontana 1.png

Цената вклучува:

 • Наведените цени се во евра 1еур/62мкд по лице за едно ноќевање со вклучен доручек ;

 • Користење на Спа центарот еднаш дневно ;

Цената НЕ вклучува:

 • Превоз ;

 • Индивидуални трошоци ;

 

Доплата и попусти:

 • Доплата за вечера – 6 евра по лице на ден ;

 • Доплата за дополнително лице во апартманите – 10 евра на ден ;

 • Дете до 7 години со родител на заедничко легло – бесплатно ;

 • Дете од 7 до 12 години – плаќа 50% од сумата за возрасен ;

 • Туристичка такса и осигурање – се плаќа во хотелот и изнесува 130 српски динари по лице на ден ;

fontana 2.png

Цената вклучува:

 • Наведените цени се во евра 1еур/62мкд по лице за едно ноќевање со вклучен доручек 

Цената НЕ вклучува:

 • Превоз

 • Индивидуални трошоци

 

Доплата и попусти:

 • Доплата за вечера – 6 евра по лице на ден

 • Доплата за дополнително лице во апартманите – 10 евра на ден

 • Дете до 7 години со родител на заедничко легло – бесплатно

 • Дете од 7 до 12 години – плаќа 50% од сумата за возрасен

 • Туристичка такса и осигурање – се плаќа во хотелот и изнесува 130 српски динари по лице на ден

 

СЛИКИ: 

УСЛОВИ:

 • Резервација се прави со авансна уплата од минимум 30% од цената на аранжманот и копија од лична карта.

 • Комплетна доплата 7 дена пред поаѓање.

 • Цените се дадени во евра, уплата се врши исклучиво во денарска противвредност по курс 1€ = 62мкд.

ОТКАЗ НА РЕЗЕРВАЦИЈА:

За отказ на резервација важат опшите услови , односно:

 • за отказ до 30 дена пред патувањето се задржува 30% од сумата.

 • за отказ 29 до 15 дена пред патувањето се задржува 50% од сумата.

 • за отказ 14 до 5 дена пред патувањето се задржува 80% од сумата.

 • за отказ 5-0 дена пред патувањето се задржува 100% од сумата.

Доколку патникот се откажува од аранжманот пред почетокот на патувањето, поради причини кои не можел да ги предвиди, избегне или отстрани (болест, повреда или смрт во потесното семејство, елементарна непогода или слично), а врз основа на важечка потврда од надлежните органи, во тој случај не ги плаќа отказните трошоци по наведената скала, туку само реалните трошоци произлезени од откажувањето на аранжманот, за кои организаторот е обврзан да ги плати на крајниот давател на услугата, без право на рефундација. Доколку патникот се откажува од аранжманот по почетокот на патувањето (за време на патување или за време на престој во местото на патување), поради настани кои се резулатат на влијание на “виша сила” (воени настани, терористички акти, елементарни непогоди, сообраќајни незгоди или слично), кои ниту патникот ниту организаторот не можел да ги предвиди, избегне или отстрани, организаторот не носи одговорност ниту има обврска за поврат на средства за нереализирани услуги, освен доколку крајниот давател на услугите прифати и изврши рефундација на истите.

ПРИГОВОРИ И ПОПЛАКИ:

 • Во случај на неадекватно сместување или било кој друг проблем, се молат патниците за тоа веднаш да го известат одговорното лице на рецепцијата . Доколку проблемот не биде решен, веднаш треба за истиот да се извести ОРГАНИЗАТОРОТ НА ПАТУВАЊЕТО и уплатното место каде сте склучиле Договор за патување, за време на првиот ден од сместувањето и почетокот на ова програма. Напоменуваме дека рекламации за кои агенцијата ќе дознае на последниот ден од престојот или по враќањето на патниците, истите нема да бидат земени во предвид или разгледани.

 • Ве молиме во случај на било каков инцидент (кражба, тепачка, сообраќајна незгода….), да се обратите на надлежните инситуции во земјата на престојот. Организаторот на патувањето единствено е задолжен да Ви помогне при посредување меѓу вас и надлежните институции.

 • Составен дел од оваа програма се Општите услови на патување на организаторот на патувањето. За сите информации дадени усмено, агенцијата не сноси одговорност. Ве молиме внимателно да ги прочитате условите на патување кои се составен дел од овој програм.
   

ДЕТАЛИ ЗА КОНТАКТ:
Адреса: Бул. Македонски Просветители бр.3

6000 Охрид

Телефон: + 389 46 265 033

Мобилен: + 389 70 232 965

Е-пошта: intravel@t.mk

 • Facebook Clean
 • Instagram Clean
bottom of page