ЕКС-ЈУ РЕПУБЛИКИ

6 ДНЕВНА ТУРА 
3 ЗЕМЈИ

ПОАЃАЊЕ ПО ДОГОВОР

ТРАНСФЕР ОД ПРИЛЕП И ОХРИД

ИНФОРМАЦИИ НА 046/265-033

ИЛИ ВО АГЕНЦИЈА

ПРВ ДЕН | БИТОЛА - БЕЛГРАД
Состанок на групата во 24 часот, пред спортска сала Младост, заминување за Белград. Ноќно возење со попратни паузи, царински формалности.


ВТОР ДЕН | БЕЛГРАД
Пристигнување во утринските часови во Белград, кратка пауза средба со локален водич, разглед на градот – Кнез Михајлова, Калимегдан, Гробот на ЈБТ, Теразија... Сместување во хотел. Слободно време, вечера, во вечерните часови посета на Скадарлија, враќање во хотелот. Ноќевање.


ТРЕТ ДЕН | БЕЛГРАД - ЗАГРЕБ
Појадок. Заминување кон Загреб. Попатни паузи, царински формалности, пристигнување во Загреб во попладневните
часови. Средба со локален водич, разглед на градот - Капитол, Катедралата, плоштадот и црквата Св.Марко, Парламентот, Жичарницата, Цветниот Плоштад, црквата Св.Преображение, плоштадот Бан Јелачиќ... Сместување во хотел, вечера, слободно време. Ноќевање.


ЧЕТВРТ ДЕН | ЗАГРЕБ - ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА - СПЛИТ
Појадок. Заминување кон Плитвички Езера, пристигнување во предпладневните часови. Повеќечасовен разглед на Плитвичките езера. Заминување кон Сплит. Пристигнување кон вечерните часови. Сместување во хотел. Вечера. Ноќевање.


ПЕТТИ ДЕН | СПЛИТ - ДУБРОВНИК - БУДВА/КОТОР
Појадок. Разглед на градот со стручен локален водич. Заминување за Дубровник во попладневните часови. Средба со локален водич и разглед на градот – Стариот град, Музеите.. Заминување кон Будва. Пристигнување во доцните вечерни часови. Сместување во хотел. Вечера.Ноќевање


ШЕСТИ ДЕН | БУДВА - ТИРАНА - БИТОЛА
Појадок. Разглед на Будва, попатна посета на островот Св.Стефан. Заминување кон Тирана, слободно време за разглед на градот, заминување за Битола. Пристигнување во Битола во доцните вечерни часови.

ЦЕНА НА АРАНЖМАНОТ: 33.500,оо МКД

ЦЕНАТА ВКЛУЧУВА:
• Превоз со високотуристички автобус или минибус (клима, ДВД, фрижидер, ТВ)
• Сместување во хотел со 3*** или 4**** со вечера и доручек | 4 ноќевања
• Разглед на Белград, Загреб, Дубровник и Будва со локален водич
• Организација и водство на аранжманот

ЦЕНАТА НЕ ВКЛУЧУВА:

• Влезници за културно историски споменици
• Патничко осигурување
• Се' што не е наведено во програмата