1 ден (петок - 29.12.2017): БИТОЛА  – ДУБРОВНИК
Состанок на во 19.00 часот. Поаѓање за Хрватска во 19.30 часот. Патување преку Албанија и Црна Гора со попатни паузи. Ноќно возење.


2 ден (сабота - 30.12.2017): ДУБРОВНИК
Пристигнување во Дубровник–Град музеј, еден од најубавите на Балканот, во раните утрински часови. Сместување во хотел 3*. Краток одмор. Попладневен разглед со водич на градот на Унеско: Страдун со Орландовиот столб и Онофиевата чешма, Катедралата, најстарата аптека , Палатата Спонза, Кнежевиот Двор, Барокната црква Св. Влахо, Катедралата – Вознесението на Марија, кулата Минчета, тврдината Ловренац... Слободно време за одмор и подготовки за новогодишната ноќ. Заминување на плоштадот во центарот на Дубровник во 22.00 часот, каде следи богата забавна програма и огномет. Вракање во хотел 02.00 часот по полнок со автобус. Ноќевање.


3 ден (недела - 31.12.2017): ДУБРОВНИК
Појадок. Факултативно - Доколку дозволуваат временските услови (можност за излет на море со брод) Посета на прекрасниот остров Корчула- со поаѓање од полуостровот Пељешац- познат по сочуваните 5,5 км долги ѕидини на Градот Стоун, за љубителите на виното препознатлив по вкусното вино ,,Дингач,, и Оребич мало градче на морепловците -организирано . На Корчула ќе имате можност за посета на Куќата на Марко Поло, Старите зидини, Музејот на икони или дегустација на вино во некоја винарска визба или целодневно опуштање по сопствена желба во градот на ѕидините и најбогатата хрватска традиција Дубровник . Враќање во хотел во попладневните часови. Ноќевање.


4 ден (понеделник - 01.01.2018): ДУБРОВНИК – КОТОР – БИТОЛА 
Појадок. Тргнување за Скопје во 12.00 часот - со попатна обиколка на заливот во Бока Которска, најужниот фјодор во Европа и едно од најубавите места на Јадранот. Длабокиот залив со тенка крајбрежна линија над која се надвиснати високи планини и со низа поголеми и помали градови: Котор со Катедралата Св. Трипун, Рисан, Перас, Прчањ, Доброта. Заминување во вечерните часови кон Битола . Пристигнување во раните утрински часови, следниот ден. (Вторник)
  
                                        Цена на аранжманот: за рана резрвација 8.300,00 денари 
                                                        РЕДОВНА ЦЕНА:  8.900,00 денари

  
Во цената на аранжманот е вклучено:
• Превоз со туристички автобус
• Разглед на Дубровник со стручен локален водич
• Сместување во Хотел 3 *** на база ноќевање со доручек 
• Професионално водство и организација на патувањето


Во цената на аранжманот не е вклучено:
• Излет до Корчула 1.860мкд (30 €), минимум 25 патници
• Влезници во музеите и културно – историските споменици
• Задолжително патничко осигурување


НАПОМЕНА: 
 За реализација на овој аранжман, потребен е минимум од 40 патници, во спротивно, крајниот рок за известување околу евентуален отказ на аранжманот е најкасно 8 дена пред датумот на поаѓање. 
 Организаторот на патувањето го задржува правото за измена на редоследот на поедини содржини во програмата.


За овој аранжман важат општите услови за патување на Т.А. ИНТЕР ТРАВЕЛ и СКТМ.