Pink-stroke-1.5.png

БЕЛГРАД

1 ДЕН (23.05.2019 – четврток): ОХРИД – БИТОЛА

Организиран трансфер за патниците од Охрид. Состанок на групата во Битола во 22:00 часот и заминување за Белград. Попатни паузи и царински формалности


2 ДЕН (24.05.2019 – петок): БЕЛГРАД  
Организиран разглед на градот со локален водич: плоштадите Славија и Теразије, Булеварот на Крал Александар, Скупштина (Парламентот), црквата Св.Марко, Плоштадот на Републиката, Кнез Михајлова улица, тврдината Калемегдан, Народниот Театар, Народниот Музеј, мостовите на Сава... Сместување во хотел во попладневните часови. Ноќевање.

3 ДЕН (25.05.2019 – сабота): БЕЛГРАД          
Појадок.  Можност за факултативна посета на Музејот на Југославија со меморијалниот Центар и "Куќата на цвеќето" во која се наоѓа гробот на некогашниот претседател на СФРЈ Јосип Броз Тито. Во продолжение на денот, слободно време за индивидуални активности и прошетки, или посета на шопинг центарот "Ушќе". Ноќевање.


4 ДЕН (26.05.2019 – недела): БЕЛГРАД – БИТОЛА – ОХРИД           
Појадок. Заминување кон центарот на градот. Можност за индивидуални прошетки низ улицата Кнез Михајлова и тврдината Калемегдан, Крстарење по Сава и Дунав, или пак посета на Белградската зоолошка градина. Попладне заминување кон Битола. Можност за попатна посета и шопинг в
о “Икеа”.  Пристигнување во вечерните часови.


ЦЕНА НА АРАНЖМАНОТ: 5.900,00 денари


Во цената на аранжманот е вклучено:
- Превоз со туристички автобус на наведената релација
- Сместување во хотел *** на база 2 НП (ноќевање со појадок)
- Организиран разглед на Белград со локален водич
- Организација на аранжманот и придружник на патувањето.

 


Во цената на аранжманот не е вклучено:
- Влезници за музеите и културно - историските споменици
- Факултативна посета на меморијалниот центар и "Куќата на цвеќето" - 10 €
- Факултативно крстарење по Сава и Дунав - 15 €

- Патничко здравствено осигурување.

TРАНСФЕР ОД ОХРИД, РЕСЕН 300.оо мкд по патник !


Напомени:
- За реализација на аранжманот, потребен е минимум од 45 патници 
- За овој аранжман важат Општите услови за патување на СКТМ

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
1/1