БАЛКАНСКА ТУРА

6 ДНЕВНА ТУРА 
3 ЗЕМЈИ 
4 ГРАДОВИ

ПОАЃАЊЕ ПО ДОГОВОР

ТРАНСФЕР ОД ПРИЛЕП И ОХРИД

ИНФОРМАЦИИ НА 046/265-033

ИЛИ ВО АГЕНЦИЈА

ПРВ ДЕН | БИТОЛА - СОФИЈА

Состанок на групата во 24 часот, пред спортска сала Младост, и поаѓање за Софија. Попатни паузи, ноќно возење, царински формалности. Средба со локален водич,разглед на градот. Во попладневните часови сместување во хотел. Вечера. Слободно време. Ноќевање.


ВТОР ДЕН | СОФИЈА - ИСТАНБУЛ

Појадок. Заминување кон Истанбул. Пристигнување во попладневните часови. Сместување во хотел.Вечера. Прошетка по
кафулињата во модерниот дел на Истанбул. Ноќевање.


ТРЕТ ДЕН | ИСТАНБУЛ

Појадок. Разгледување на градот со локален водич – Таксим, Римскиот аквадук, Сината Џамија, Хиподромот, Цариградската патријаршија, Св. Софија... Вечера. Посета на национален ресторан со уметничка програма и мени од турската кујна.Ноќевање
 

ЧЕТВРТ ДЕН | ИСТАНБУЛ - СОЛУН

Појадок. Посета на Топ Капи, Долма Бахче Сарај. Навечер – факултативно крстарење по Босфор. Вечера. Заминување за Солун во вечерните часови.


ПЕТТИ ДЕН | СОЛУН

Панорамски разглед на градот. Виа Игнација, црквата Св. Димитрија, Белата Кула... Слободно време. Во попладневните часови заминување за Лутраки, попратна посета на Пела – родното место на Александар Македонски. Пристигување во Лутраки, сместување. Посета на бањите и вечера со музика.


ШЕСТИ ДЕН | ЛУТРАКИ - ВОДЕН - БИТОЛА 

Појадок. Слободно време. Во попладневните часови заминување за Воден, разглед на градот Воден и водопадите. Заминување и пристигнување во Битола, во вечерните часови. 

 

ЦЕНА НА АРАНЖМАНОТ: 27.590,оо МКД

 

ЦЕНАТА ВКЛУЧУВА:
• Превоз со високотуристички автобус или минибус (клима, ДВД, фрижидер, ТВ)
• Сместување во хотел со 3*** или 4 **** со вечера и доручек | 4 ноќевања
• Разглед на Софија и Истанбул со локален водич
• Организација и водство на аранжманот

ЦЕНАТА НЕ ВКЛУЧУВА:
• Влезници за културно историски споменици
• Патничко осигурување
• Се' што не е наведено во програмата